Speak Up! | Verslo anglų kalba – kaip pralaužti ledus?
kalbu, mokykla, anglu, rusu, ispanu, prancuzu, vokieciu, italu, speakup, moderni
2690
post-template-default,single,single-post,postid-2690,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2435
 

Verslo anglų kalba – kaip pralaužti ledus?

Kas yra verslo anglų kalba?

Ne vienerius metus jau besimokantys anglų kalbos, turbūt jau žino, o tik pradedantys vis dar užduoda klausimą ,,kas ta verslo anglo kalba ir kuo ji skiriasi nuo įprastos anglų kalbos?”.

Pagrindinis skirtumas tarp įprastos anglų kalbos ir verslo anglų kalbos yra toks, kad pastaroji yra daug formalesnė, dalykiškesnė ir struktūruota, nes vartojama darbo aplinkoje ir versle. Tad čia tikrai neturėtumėte išgirsti, o tuo labiau vartoti slang’o ir kitų buitinei kalbai būdingų žodžių bei frazių.

Kodėl Jūs ją turėtumėte mokėti?

Turėti bendrus anglų kalbos pagrindus šiais laikais yra privaloma, ir nesvarbu, kurioje srityje bedirbtumėte. Jei verslas nori būti sėkmingas ir plėsti savo rinką už šalies ribų, jis pirmiausia ieškos darbuotojų, kurie turi anglų kalbos žinių ir sugeba dirbti su kitų kultūrų žmonėmis.

Jei sugebate derėtis, dirbti ir komunikuoti su skirtingais žmonėmis išlaikant profesionalumą, anglų kalba Jums padės gauti tą svajonių darbą, paaukštinimą ar atlyginimo pakėlimą.

Verslo anglų kalbos privalumai:

  • Daugiau darbo galimybių ir geresnis atlyginimas. Darbdaviai dažniau renkasi tuos, kurie moka anglų kalba nei tuos, kurie jos nemokama.
  • Įgausite daugiau pasitikėjimo savimi. Jau mokant ar dar tik mokantis anglų kalbą Jūs stiprinate savo profesinius santykius ir bendravimą su kolegomis ar partneriais. Mokymasis leidžia Jums lengviau iškomunikuoti savo idėjas ir eiti koja kojon kartu su savo komanda bei visa įmone.
  • Įveiksite imposterio sindromą. Kvestionuojate save ir savo gabumus, nes kolegos daug geriau komunikuoja anglų kalba? Mokantis kalbą plėsite savo įgūdžių ribas ir taip įveiksite Jums kankinančias dvejones.

Tai kaip gi pralaužti tuos ledus?

  • ‌Raskite savo mokytoją. Tam puikiai tinka Speak Up mokykla. Kartu su mokytoju įsivertinsite savo kalbos lygį ir gabumus, išsigryninsite savo poreikius bei susidarysite aišku mokymosi planą. Mokytis galite mažose grupelėse iki 4 asmenų, arba individualiai pagal Jūsų poreikius. Pamokų laiką galite suderinti taip, kad Jums būtų patogu. Mokymo metodikos pritaikytos taip, kad mokytis būtų įdomu bei efektyvu, tad pažangą pastebėsite gana greitai.
  • Jei norite verslo anglų kalbą tobulinti individualiai ir nemokamai, rekomenduojame išbandyti Youtube. Ten gausu nemokamo turinio, nuo įvairių kalbų ir intervių iki įvairių pamokų susijusių su verslu (kaip pasiruošti darbo pokalbiui, kaip tinkamai paruošti pristatymą ar parašyti laišką verslo anglų kalba ir t. t.).
  • Dauguma mūsų dabar yra gana užimti – darbai, projektai, šeima. Yra gana sudėtinga skirti pakankamai laiko dedikuoto tik mokymuisi, dėl to patariame išbandyti tinklalaides, kurios neįpareigoja ir neskatina skirti joms papildomo laiko. Tobulinti verslo anglų kalba galite kartu BBC kasdieniais reportažais, taip kartu sužinosite ir aktualiausias pasaulio naujienas, arba galite skirti dėmesį TedTalk įrašams, taip galėsite pasisemti idėjų, kaip paruošti pristatymą verslo partneriams ar vadovybei, kad būtų profesionalu, įdomu ir išlaikytumėte jų dėmesį.
  • Mokykitės Jūsų darbo sričiai pritaikyto žodyno – klausykite kokias frazes ir žodžius naudoja Jūsų kolegos, taip plėsite Jūsų darbo aplinkoje naudojamą frazių sąrašą.

Verslo anglų kalba yra būtina, jei norite išplėsti savo karjeros galimybes. Jos dėka įgausite daugiau pasitikėjimo savimi, sustiprinsite santykius su kolegomis ir vadovais, atsivers daugiau darbo galimybių ir progų gauti paaukštinimą bei atlyginimo pakėlimą. Visos programėles ar kitas nemokamas turinys internete yra gera pradžia mokymosi kelyje, tačiau, tam kad tikrai gerai įvaldytumėte kalbą yra reikalingas mokytojas/mentorius (kaip įvardinsite yra visiškai nesvarbu, bet jis yra reikalingas visose gyvenimo srityse, jei norite pasiekti sėkmę) ir reali bendravimo su kitu žmogumi praktika.