Speak Up! | Kaip išmokti anglų kalbą?
kalbu, mokykla, anglu, rusu, ispanu, prancuzu, vokieciu, italu, speakup, moderni
2406
post-template-default,single,single-post,postid-2406,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2435
 

Kaip išmokti anglų kalbą?

Anglų kalba – viena populiariausių pasaulyje. Šiais laikais jos reikia dažnam, neretai dėl darbo.  Jei su šia kalba žmogus mažai pažįstamas, jam sunkiau ją išmokti. Suprasdami, jog kartais patys, savarankiškai, besimokydami atsiduriame aklavietėje, dalinamės patarimais, kaip mokytis ir išmokti anglų kalbą.

Nuo ko pradėti mokytis anglų kalbą?

Visų pirma, reikia išsigryninti tikslus: kodėl man reikia šios kalbos? Ką noriu/turiu išmokti? Kokio žodyno man labiausiai reikia? Ar turiu laiko limitą? 

Sau atsakę į šiuos klausimus turėsite aiškesnę viziją ir bus daugiau motyvacijos žinant savo tikslą(-us).

Anglų kalbos mokymasis – kaip išmokti anglų kalbą pačiam?

Žinant savo intencijas kyla kitas klausimas – o kaip išmokti anglų kalbą savarankiškai? Ką gi, pagal tai, ko bus siekiama (išsigryninta vizija), galima ieškotis priemonių, padėsiančių pasiekti tikslą: 

  • Pats didžiausias pagalbininkas pradžioje tikriausiai bus paieškos laukelis internete. Jei, tarkim, norite išmokti kokią gramatinę taisyklę, pvz.: Present Simple (liet. esamąjį paprastąjį) laiką, tai ir parašykime. 
  • Norint skaityti, paieškokite tekstų norima kalba, pvz.: jei norisi temos apie keliones, paieškos lauke rašykite English texts about travelling (liet. anglų kalbos tekstai apie keliones) ir po to jau galėsite išsirinkti norimą tekstą (nepamirškite jų ieškoti ir vaizdų skiltyje). Dar paprastesnis variantas – tiesiog suveskite raktinį žodį, pvz.: travelling (liet. keliavimas/kelionės) ir rasite gausybę medžiagos – įvairių straipsnių, blogų. Skaitymo medžiagos  taip pat galima rasti ir knygynuose, svarbu rasti knygas pagal savo kalbos lygį.

Norint rasti savo kalbos lygio medžiagą paieškoje paprasčiausiai prirašykite žodį beginner (A1), elementary (A2) (arba tiesiog easy), intermediate (B1), upper-intermediate (B2) arba advanced (C1-C2).

  • Youtube taip pat neatsiejamas pagalbininkas lavinant klausą ir žodyną. Tiesiog suveskite temą ar konkretų dalyką, ką norite pažiūrėti (lengviausia mokytis su temomis, kurios mus domina). Dainų klausymas ir jų tekstų mokymasis yra puikus būdas kartoti naujus žodžius ir lengviau juos išmokti. Jei video per greitas, nustatymuose galima jį sulėtinti, jei per sunku išgirsti žodžius – paspaudus CC pasirinkimą, atsiras subtitrai (tiesa, jie ne visada būna tikslūs). Vaizdo turinį taip pat galima žiūrėti ir serialų bei filmų formatais.
  • Žodyno įsisavinimą gali palengvinti programėlė ir interneto svetainė Quizlet. Joje, susikūrus žodžių korteles, juos galima mokytis flashcards (kortelių apvertimo)  principu, atlikti testus įrašant žodžius, klausant tarimo. Papildomai gali padėti bet kuri kita anglų kalbos mokymosi programėlė, tereikia rasti sau patinkančią.

Galiausiai, yra labai svarbu sudaryti sau sąlygas kuo dažniau būti su kalba: fone klausykitės dainų, radijo, podcast’ų, laidų. Net jei ir nesuprasite ar neįsiklausysite, ta kalba bus aplink Jus ir prie jos priprasite, bandykite mintyse kalbėti/mąstyti angliškai, taip rasite žodžių, kuriuos reikia išmokti ir tuo pačiu naudosite kalbą. Taip pat, kalbėkite užsienio kalba ir su kitais, nesvarbu ar su klaidom, svarbiausia kuo dažniau vartoti žodyną.

Anglų kalbos pamokos „Speak Up“ kalbų mokykloje

Kalbos mokymasis ne visada efektyvus mokantis savarankiškai ir vien savo pastangų gali neužtekti. Mūsų mokytojai yra pagalbininkai – jie padeda suprasti, tai kas per sudėtinga, duoda patarimų įvairiausiais mokymosi klausimais, moko pagal individualią programą, motyvuoja ir taip veda savo mokinius vis arčiau link užsibrėžtų tikslų ir galiausiai padeda juos pasiekti.