Speak Up! | Vilijos sėkmės istorija
kalbu, mokykla, anglu, rusu, ispanu, prancuzu, vokieciu, italu, speakup, moderni
2095
post-template-default,single,single-post,postid-2095,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2435
 

Vilijos sėkmės istorija

Vilija anglų kalbos kursus lankyti pradėjo 2018 metų gegužės mėnesį ir savo kalbines žinias gerina jau lygiai dvejus metus. Pradėjusi nuo pradinio lygio, Vilija dabar puikiai diskutuoja įvairiomis temomis ir anglų kalbą pritaiko savo kasdienėje veikloje bei darbe.


Anglų kalba praverčia kas dieną

Keliaujant teko kalbėtis angliškai ir aš supratau, ką sakė ir mane suprato – tai buvo labai smagus jausmas! Ir užrašai meniu ar kitose lankomose vietose, parduotuvėse anglų kalba negąsdina. Taip pat, apsipirkinėjant internetu tarptautinėse parduotuvėse jau didžiąja dauguma atvejų nereikia „Google Translate“ pagalbos. Suprantu, ką rašo ant kosmetikos ir kitų prekių etikečių. Daug lengviau naršyti internete.

Anglų kalba darbe

Dirbu tarptautinėje kompanijoje, tad dažnai tenka rašyti elektroninius laiškus, skaityti sutartis, daryti suderinimus, gaunamos sąskaitos – ir viskas anglų kalba. Patobulėjusios žinios žymiai palengvina darbą.

Užsienio kalbos žinios suteikia pasitikėjimo savimi

Jaučiuosi puikiai, anglų kalba man suteikia daug pasitikėjimo savimi ir jau nėra nepatogu, kai reikia paklausti elementarių dalykų ar užsisakyti maisto, paprašyti sąskaitos ir padėkoti už skanų maistą. Kaip reikėtų išreikšti nepasitenkinimą dar nežinau, nes mano mokytoja yra labai pozityvi ir šitų temų kažkaip „neužkabinam,“ bet tai būtų labai įdomi patirtis tolimesniems kursams.

Informatyvios ir naudingos pamokos

Labiausiai patinka užduotys raštu, kai vėliau galime analizuoti padarytas klaidas. Tačiau mano mokytoja yra labai komunikabili, tad daug tenka kalbėtis įvairiomis temomis, tai man padeda lengviau „prasilaužti“, treniruotis šnekamojoje kalboje, su kuria karts nuo karto iškyla sunkumų, bet aš stengiuosi. Man labai patinka gauti ir įsisąmoninti angliškas frazes, kurių neįmanoma išversti tiesiogiai. Labai patinka tai, kad mano mokytoja kaskart vis kuo nors mane nustebina, sudomina, kaip pvz,: angliškas „Užduočių kubas“, kur reikia atlikti tam tikras užduotis ir jas aprašyti. Kaskart atėjus į pamoką (ar prisijungus online), gali laukti staigmena, kaip pvz.: jaunystės žaidimas „Laivų mūšis“ , kur tik atsakęs/paklausęs klausimo tam tikrame gramatikos laike, gali „šauti“ į priešininko laivą! Visos pamokos yra labai įdomios ir informatyvios.

Judame tik pirmyn

Pati sau palinkėčiau skirti daugiau pastangų, kas ženkliai pagerintų mano anglų kalbą.