Speak Up! | IT sektoriuje reikia ne tik programavimo, bet ir užsienio kalbų!
kalbu, mokykla, anglu, rusu, ispanu, prancuzu, vokieciu, italu, speakup, moderni
1997
post-template-default,single,single-post,postid-1997,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2435
 

IT sektoriuje reikia ne tik programavimo, bet ir užsienio kalbų!

Šeštadienį, vasario 29 dieną, į „Pirklių klubą“  adresu Gedimino g. 35, Vilniuje, sugūžėjo pakeisti profesiją pasiruošę IT specialistai. Tarp tokių įmonių galiūnių kaip „Danske Bank“, „SEB Global Service“, „Adform Lithuania“, „Alna“, „IBM Lietuva“, „Bitė Lietuva“, „Tesonet“, „EcoCost“, „Bazaar Voice“  ir „Macaw“ savo jėgas išbandė ir „Grupo“, siūlanti kalbų kursus ir kvalifikacijos kėlimą tiek įmonėms, tiek jų potencialiems darbuotojams.

Jau kiek aprimus mugės šurmuliui ir darbui toliau vykstant pavasarišku ritmu „Grupo“ atsako į kelis klausimus apie užsienio kalbos poreikį ir naudą tarpautinėms įmonėms.

– Tiesą sakant, gana keista IT mugėje sutikti kalbų kursus siūlančias kalbų mokyklas. Ar IT specialistams neužtenka tik programavimo kalbų?

–  Ne (šypsosi).  Šiais laikais kiekvienai įmonei sunku „išsisukti“ bet užsienio kalbos žinių, nepriklausomai tai IT ar kurioje kitoje srityje dirbantys žmonės. Gali būti savo srities specialistas, tačiau bendravimas su užsienio rinka anksčiau ar vėliau tampa neišvengiamas, todėl kalbų žinios, gramatinė struktūra, tam tikros frazės, elektroninių laiškų rašymas… viskas susideda į darbuotojų profesionalumą bei įmonės įvaizdžio kūrimą.

– Po „Grupo“ vardu slepiasi dvi kalbų mokyklos „Speak Up“ ir „Šiaurės Kryptimi“. Kokias kalbas dėstote?

Ne tiek slepiamės, kiek sujungiame pajėgas, kad galėtume pasiūlyti profesionalesnius kursus ir įgyvendinti bendrus tikslus. „Speak Up“ kalbų mokykla orientuojasi į anglų, vokiečių, prancūzų, ispanų, italų, japonų, rusų, lietuvių (užsieniečiams) kalbų dėstymą. O „Šiaurės Kryptimi“ lektoriai dirba su skandinavų kalbomis – švedų, norvegų, suomių bei danų.

– Kokias paslaugas siūlote įmonėms?

– Įmonėms siūlome „Business Boost“ – vakarietiška metodika pagrįstus verslo kalbos seminarus darbuotojų kvalifikacijos kėlimui, kalbinės kokybės užtikrinimui bei elementarių užsienio kalbos žinių tobulinimui. Tačiau viskas priklauso nuo įmonės poreikių – dirbame grupėlėse, individualiai, porose, vedame „Skype“ pamokas bei seminarus, važiuojame į įmones, bei kviečiame darbuotojus pas save į mokyklas Kaune bei Vilniuje.

– Kuo kalbų kursai naudingi individualiems asmenims?

– Elementarus partrauklumas ir konkurencingumas darbo rinkoje. Kas Jūsų CV privers darbdavį pasakyti „Taip“? Kokia investicija į save atneš daugiausiai naudos ateityje? Galiausiai, kaip svarbu yra pasitikėti savimi kalbant užsienio kalba darbo pokalbiuose? Prezentacijose? Kiekvienas į šiuos klausimus turime atsakyti pats.

– Su kokiomis emocijomis bei įspūdžiais grįžote iš  TECH mugės?

– Grįžome pasisėmę energijos ir pasiruošę judėti į priekį. Tokie renginiai yra puikus būdas išlįsti iš savo komforto zonos, užmegzti pažintis bei suteikti naudingos informacijos. Manau, prie kiekvieno punkto uždėjome po „varnelę“. Matėme daug motyvuotų žmonių, pasiryžusių pakeisti profesiją, dalinomės patirti bei pastebėjimais su kitomis mugėje dalyvavusiomis įmonėmis – o kaip bus toliau, pamatysime.

Daugiau informacijos apie kalbų kursus:

Mob. 860841484

El. paštas grupo@speakup.lt