Speak Up! | Kaip nepamiršti anglų kalbos atostogaujant?
kalbu, mokykla, anglu, rusu, ispanu, prancuzu, vokieciu, italu, speakup, moderni
1816
post-template-default,single,single-post,postid-1816,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2435
 

Kaip nepamiršti anglų kalbos atostogaujant?

Vasarą atostogaujame ne tik mes, bet ir mūsų anglų kalba… Tačiau nors rudenį grįžtame žvalūs ir pailsėję, to paties negalime pasakyti apie mūsų kalbines žinias…

„Speak Up“ šauni komanda, siūlo 5 paprastus būdus, padedančius nepamiršti anglų kalbos:

  1. Žiūrėti filmus ir serialus anglų kalba

Ar pamenate visus tuos serialus, kuriems vis trūkdavo laiko žiemą? Vasara – pats tinkamiausias laikas įsijungti „Netflix“ ir peržiūrėti seriją po serijos („binge watch“)!

P.S. Liepos 4 dieną sugrįžo beprotiškai populiarus serialas „Stranger things“!

  1. Skaityti knygas

Kiekvienas iš mūsų iš rankų nepaleidžiame telefono… liepos mėnesį pakeiskime jį į nuotykių romaną! Jei dar šiek tiek per sunku skaityti knygas anglų kalba, rekomenduojame „Oxford University Press“ knygas, kurios yra ne tik pritaikytos mokytis anglų kalbos, bet pateikia ir žodynėlį su užduotimis!

  1. Keliauti į užsienio šalis

Jau suplanavote savo atostogas? Puiku! Nepamirškite anglų kalbos! Pasiteisinimą – „Keliavau su draugu, kuris geriau kalbą angliškai ir pats nedrįsau…“ –  girdėjome jau tūkstantį tris šimtus kartų! Meskime baimes šalin! Vasara skirta naujiems iššūkiams! Angliškai kalbėkime drąsiai ir užtikrintai!

  1. Dalyvauti „Chat Café

Kartą per mėnesį „Speak Up“  mokytojai organizuoja „Chat Café“ renginį, kuriame ne tik kalbame angliškai, bet ir žaidžiame įvairius žaidimus, o aktyviausi dalyviai namo išsineša prizus! Neteko sudalyvauti? Ne bėda – kitas renginys jau liepos 18 dieną!

  1. Mokytis dainų žodžius

Koks vasaros hitas jums patinka labiausiai? Pusbalsiu atliekate kiekvieną dainą, važiuodamas į darbą? Paverskite šį smagų užsiėmimą į kalbos tobulinimo užduotį! Jums tereikia į paieškos sistemą įrašyti žodį „lyrics“ bei mėgstamiausio vasaros hito pavadinimą ir kitą kartą išgirdę Ed Sheeran feat Justin Bieber – “I Don’t Care” – suprasite kiekvieną dainos žodį ir dainuosite kartu!

Vasara skrieja neapsakomai greitai – neapleiskite anglų kalbos žinių! Gražaus ir šilto visiems liepos mėnesio!