Speak Up! | „Speak Up“ vasaros stovykloje – net DVI užsienio kalbos!
kalbu, mokykla, anglu, rusu, ispanu, prancuzu, vokieciu, italu, speakup, moderni
1492
post-template-default,single,single-post,postid-1492,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2435
 

„Speak Up“ vasaros stovykloje – net DVI užsienio kalbos!

Artėjant vasarai tevėliai ima planuoti atostogas ne tik sau, bet ir savo vaikams. Neabejotinai viena populiariausių veiklų vaikams vasarą yra stovyklos. Šiemet „Speak Up“ kalbų mokykla organizuoja užsienio kalbų stovyklą, kur vaikai mokysis net kelių kalbų vienu metu (anglų-vokiečių, anglų-ispanų, anglų-rusų). Apie tai, ko galima tikėtis, ir ką reikėtų žinoti tėveliams, kalbame su viena iš stovyklos organizatorių bei mokytojų – Asta!

– Kiti mokytojai tave praminė „Speak Up“ Mere Popins. Kaip manai, kodėl?

– Na, pastaruoju metu visada ateinu į darbą įsikibusi į skėtį (juokiasi). Kalbant rimtai, veikiausiai tokį pseudonimą gavau, nes turiu nemažą darbo patirtį mokant vaikus anglų kalbos.

– Jei ne paslaptis, kiek laiko dirbi su vaikais?

– Su vaikais dirbu jau apie dešimtmetį. Patirties turiu įvairios: mažiausi mano mokinukai yra vos 4-6 metų amžiaus. Taip pat dirbu su pradinukais bei paaugliais, o paskutines aštuonias vasaras praleidau su vaikais kalbų stovyklose. Leisdama laiką su jais visada jaučiuosi linksma ir energinga.  Su 4-9 metų mažaisiais ruošiame įvairius žaidimus, kartu kuriame spektaklius ir judesio pasirodymus, karpome bei klijuojame darbelius. Su vyresniais žaidimų bei smagių pratimų pagalbą bandome perprasti gramatiką ir nebijoti kalbėti, dalintis idėjomis anglų kalba.

– Šiemet „Speak Up“ taip pat organizuos kalbų stovyklą. Ar joje galima tikėtis šokių ir žaidimų?
Tiek ir dar daugiau! „Speak Up“ kalbų stovykloje netrūks žaidimų, užduočių ir smagių netikėtumų. Kiekviena darbo diena turės skirtingą temą: kalbėsime apie maistą, gyvūnus, jausmus, judesius. Tačiau nesimokysime iš vadovėlių ir knygų. Visos užduotys sugalvotos „Speak Up“ mokytojų ir išradingai derinamos su kita veikla: stovykloje ne tik kalbėsime apie gyvūnus ir mokysimės naujų žodžių, bet apsilankysime ir zoologijos sode, eisime į filmus, rengsime teatro užsiėmimus.

– Ką reikėtų žinoti tėveliams?

– Stovykla skirta 6-12 metų vaikams, o jos trukmė yra viena savaitė (darbo dienomis). Kalbų stovykloje bus mokoma DVIEJŲ kalbų. Galimi deriniai yra: anglų-rusų, anglų-vokiečių bei anglų-ispanų (kalbos dar bus tikslinamos). Anglų kalbos mokysiu aš, o kitą užsienio kalbą mokys ir su vaikais žais gimtakalbis mokytojas. Dvi kalbos yra nuostabus privalumas ir pramoga vaikams. Negana to, vaikų tėveliams bus pateiktas detalus veiklos planas ir jie žinos, ką vaikai veikia, valgo ir kur eina kiekvieną dieną.

– Kodėl stovykla patiks vaikams?

Vasara – laikas, kai vaikams norisi žaisti, būti lauke, susitikti ir susipažinti su bendraamžiais. Vasaros stovyklos yra nuostabi patirtis įvairaus amžiaus vaikams, nes jose pilna žaidimų ir veiklų, o kartu išmokstama ir dviejų užsienio kalbų bei sutinkama naujų draugų. Mokyklose kalbų įprastai yra mokoma iš vadovėlių ir retai pasitaiko aktyvios veiklos, patinkančios vaikams. Vasaros stovykla – tai vasaros kalbų kursai, kuriuose žaidžiant bandoma perteikti anglų, vokiečių, ispanų ar kitas kalbas. Vaikai mokosi draugiškoje aplinkoje ir užsiima jiems patinkančia, įdomia veikla su mokytojais ir/ar treneriais, animatoriais. Smagiausia tai, kad stovyklos yra tarsi vasaros žaidimų tęsinys, tik kita – užsienio – kalba. Iš mano patirties galiu drąsiai teigti, kad vasaros stovyklos – puiki atsipalaidavimo priemonė ir laiko praleidimas. Be to, atsipalaiduoja bei šiek tiek pailsi ir tėveliai (šypsosi).