Speak Up! | Kaip pradėti mokytis „Speak Up“?
kalbu, mokykla, anglu, rusu, ispanu, prancuzu, vokieciu, italu, speakup, moderni
1444
post-template-default,single,single-post,postid-1444,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2435
 

Kaip pradėti mokytis „Speak Up“?

Kaip pradėti mokytis „Speak Up“?

Kiekvienais metais pažadame sau ką nors nauja: sportą, sveiką mitybą, keliones, egzotiškos kalbos kursus… Tačiau sunkiausia visada yra pradėti pildyti duotus pažadus. Jau nuo sausio pradžios „Speak Up“ kalbų mokykloje sulaukėme skambučių iš žmonių, norinčių pradėti mokytis užsienio kalbos. Priežasčių, kodėl norima pradėti kursus, buvo daug, bet dažniausiai girdėjome: „Seniai norėjau išmokti kalbą, bet vis nežinojau, kaip ir kur…“

Šiandien kalbame su anglų kalbos mokytoja, mokymų vadove ir balsu, kuris jums surinkus „Speak Up“ telefono numerį visada maloniai atsako: „Labas rytas, paskambinote į „Speak Up“ kalbų mokyklą, kuo galiu padėti?“ – Aušrine Strakšyte.

– Aušrine, praėjo pirmas 2019-ųjų mėnesis. Kokių kalbų naujais metais nori mokytis žmonės?

– Anglų kalba, žinoma, yra lyderė, tačiau sulaukėme pakankamai užklausų ir japonų, vokiečių, italų, rusų, prancūzų, ispanų kalboms. Šiemet pradėjome mokyti ir lietuvių kalbos užsieniečiams, todėl kartais tenka „laba diena“ pakeisti į „good day“.

– Sakei, kad anglų kalba yra kalbų lyderė. Kaip manai, kodėl taip yra? Dėl kokių priežasčių žmonės renkasi anglų kalbą?

 – Anglų kalba yra populiari daugelyje šalių. Žmonės nori keliauti, studijuoti užsienyje, bendrauti su kitose šalyse gyvenančiais vaikais, anūkais. Negana to, anglų kalba yra reikalinga ir net būtina verslui – dažnai sulaukiame užklausų ir iš kompanijų.

– Tiek skirtingų priežasčių… kaip tikslingiausia tuomet būtų išmokti kalbą?

– Kalbos kursus parenkame pagal žmogaus lūkesčius ir norus: kompanijoms siūlome verslo kalbą, mokiniams – brandos egzamino, IELTS ar TOEFL pamokas. Pamokas ir mokytoją visuomet deriname prie žmogaus: pavyzdžiui, jei anglų kalbos žinios silpnesnės, mokomės kartu su lietuvių kilmės mokytoju, skiriame daug dėmesio gramatikai, klausymui, tarimui, žodynui. Jei žmogus nori patobulinti kalbėjimą, turime ir gimtakalbių mokytojų.

– Gerai, susidomėjau. Įsivaizduokime, kad noriu mokytis anglų kalbos. Kaip turėčiau susisiekti su kalbų mokykla?

– Pirma, turėtumėt atsiųsti mums laišką į „Speak Up“ elektroninį paštą: info@speakup.lt  arba į a.straksyte@speakup.lt; susisiekti telefonu: +370 608 41484 ar parašyti žinutę į mūsų facebook paskyrą „Kalbų mokykla Speak Up.“ Aš visuomet išsamiai papasakoju apie kursų galimybes, aptariame kainą, kiek kartų per savaitę galvojate lankyti pamokas, ir, žinoma, maloniai kviečiu atvykti pas mus į svečius pabendrauti, susipažinti, pamatyti aplinką, kur mes mokomės, pasitikrinti kalbos lygį. Kartais mokytojai pasiūlo net ir stalo futbolą kartu pažaisti!

– Kaip vyksta toks susitikimas su žmonėmis?

– Labai paprastai. Susitinkame sutartu laiku, išsiverdame kavos ar arbatos ir prisėdame aptarti mokymosi lūkesčių. Tuomet laukia pokalbis anglų kalba, kurio metu patikrinu anglų kalbos lygį. Išsigąsti tikrai nereikia, nes lygį tikrinu paprastais klausimais: kokie jūsų hobiai? Kokie jūsų tikslai? Planai? Ką veikiate? Ar mėgstate keliauti? Ar turite augintinių?

–  Kokia tolimesnė pokalbio ir kalbos kursų eiga?

– Visada aptariame žmogaus norus ir galimybes: kalbų mokytis galima individualiai, dviese arba grupėse iki 4 mokinių. Kartais taip nutinka, kad žmogus mokosi individualiai, sustiprėja jo anglų kalba ir mes siūlome pabandyti jungtis į poras, grupeles, pakeisti mokytoją, arba išmėginti jėgas su gimtakalbiu mokytoju, kur lietuvių kalbos jau nevartojame. Tai palaiko mokinių motyvaciją ir skatina tobulėjimą.

– O jei žmogus nori mokytis kitos užsienio kalbos, kaip galima patikrinti jo kalbos lygį?

– Procesas toks pats, kaip ir su anglų kalba. Pirmiausia, pakalbame apie tikslus, kalbinę patirtį ir lūkesčius, tada pakviečiame užsienio kalbos mokytoją ir abu, mokinys bei mokytojas, turi galimybę pabendrauti užsienio kalba ir susipažinti vienas su kitu.

– Paskutinis klausimas: ką būtų galima patarti tiems, kurie kalbos mokytis nori, bet nedrįsta?

– Visiems mūsų mokiniams kažkada buvo nedrąsu (šypsosi). Svarbu bent vieną kartą pabandyti ir tada pamatysite, kad tikrai nėra ko bijoti ir greitai mokslai taps savotišku hobiu bei malonia pramoga.