Speak Up! | Kaip nebijoti kalbėti angliškai? Patarimai keliaujantiems
kalbu, mokykla, anglu, rusu, ispanu, prancuzu, vokieciu, italu, speakup, moderni
2464
post-template-default,single,single-post,postid-2464,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2435
 

Kaip nebijoti kalbėti angliškai? Patarimai keliaujantiems

Naujausiame mūsų vaizdo įraše kalbiname „Speak Up“ anglų kalbos mokytoją Mildą apie keliones ir kalbą jose. Išgirsite ne tik praktinių patarimų, įžvalgų, bet ir linksmų istorijų.

Mildos patirtis su kalbomis

Mokytoja Milda turi patirties ne vien anglų kalbos mokyme. Anksčiau jai teko dirbti ir aptarnavimo srityje, kur naudojo rusų kalbą, o dirbant gide, prireikdavo ir lenkų kalbos įgūdžių! Tad, kaip matote, Milda gali nemažai papasakoti apie kalbos svarbą kelionių metu.

Anglų kalba kelionėse

Įraše Milda pasakoja apie šiuos dalykus:

  • kaip įveikti baimę kalbėti,
  • keletą naudingų šabloninių frazių,
  • kodėl turėtum visada naudoti PLEASE ir THANK YOU,
  • dvi nuotaikingas nesusikalbėjimo istorijas

Kaip nebijoti kalbėti angliškai?

Pasak mokytojos, visų svarbiausia nusiraminti ir negalvoti apie tai, ką kiti pamanys Jums prabilus angliškai ar bet kokia kita kalba. Jūsų tikslas – susikalbėti su kitu žmogum, o tai, kaip perduosite žinutę, yra mažiau svarbu. Prieš kelionę taip pat galite pasiruošti savo klausimus iš anksto ir juos išmokti. Galų gale, naudokitės Google Translate, jei visiškai nežinote kaip kažko paklausti ar atsakyti.

Šabloninės ir mandagios kelionių frazės 

Milda dalinasi ir naudingomis frazėmis,be kurių neapsieinama keliaujant, kaip, pvz.: „Could you repeat that, please?“ (liet. Ar galėtumėte pakartoti?).

Kelionėse negalime pamiršti ir mandagumo. Anglų kalboje jis pagrinde išreiškiamas su „Please“ (liet. Prašau) ir „Thank you“ (liet. Ačiū). Tačiau, kai kažką užsisakome, mokytoja pataria naudoti ir frazę „I would like …“ (liet. Norėčiau …). Juk nenorime pasirodyti nemandagūs svečioje šalyje… Pažiūrėkite visą įrašą ir sužinokite kokie dar yra mandagių frazių privalumai.

Linksmos nesusikalbėjimų patirtys

Įrašo pabaigoje mokytoja Milda papasakoja dvi nuotaikingas istorijas iš savo patirties, kai nebuvo susikalbėta dėl kalbos barjero. Taip pat, išgirsite ir tai, kaip tose situacijose buvo galima išvengti nesusipratimų. Galbūt vienoje iš istorijų atpažinsite ir save.

Pasiruošk kelionėms su „Speak Up“ 

Ar nerimauji dėl ateinančios kelionės? Bijai nesusikalbėti? Visų pirma – peržiūrėk mūsų vaizdo įrašą ir paklausyk Mildos patarimų. Na, o jei nuspręsi, kad Tau reikia pagalbos pasiruošiant pokalbiams anglų, ar bet kuria kita mūsų mokyklos kalba, nedelsk ir susisiek su mumis. Mes padėsime pasiruošti realioms situacijoms ir suteiksime drąsos kalbėti!