Speak Up! | Speak Up mokytojai išbandė tarptautinio ERASMUS+ projekto medžiagą kartu su Kauno apskrities viešąja biblioteka
kalbu, mokykla, anglu, rusu, ispanu, prancuzu, vokieciu, italu, speakup, moderni
2470
post-template-default,single,single-post,postid-2470,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2435
 

Speak Up mokytojai išbandė tarptautinio ERASMUS+ projekto medžiagą kartu su Kauno apskrities viešąja biblioteka

„Speak Up“ neseniai prisidėjo prie Kauno apskrities viešosios bibliotekos tarptautinio ERASMUS+ projekto „Creating a new meaning in language education for senior learners“. Tai anglų kalbos mokymai, skirti vyresnio amžiaus žmonėms. 

Apie projektą

Kauno apskrities viešoji biblioteka, kartu su „Solution: Solidarité & Inclusion (Prancūzija), „Speakeasy Berlin (Vokietija), „Eurospeak (Jungtinė Karalystė) parengė „Kalbų mokymo gaires vyresnio amžiaus mokiniams“ anglų kalba ir išvertė jas į lietuvių, prancūzų, lenkų bei vokiečių kalbas. 

Gairės sukurtos paskatinti geresnį anglų kalbos pamokų mokymą vyresniems žmonėms ir senjorams. 

„Speak Up“ anglų kalbos kursai projekte

„Speak Up“ kalbų mokykla buvo pakviesta prisidėti prie praktinės šio projekto dalies – pravesti 5 anglų kalbos pamokas mokinėms, panaudojant projekto gaires! 

Mokymų metu buvo atsižvelgta į mokinių kalbos lygį. Pagal jį buvo parenkamas tinkamiausia mokymo medžiaga, kad kursų dalyvės jaustųsi patogiai, o mokymosi procesas būtų kuo malonesnis ir įdomesnis. 

Šių trumpų, bet labai įsimintinų ir smagių kursų metu su mokinėmis prisiminėme ir kelis gramatinius aspektus, kaip sakinio struktūra bei „Present Simple“  (liet. esamasis paprastasis) laikas,kurie padėjo lengviau dėlioti mintis anglų kalba. 

DAUG kalbėjome įvairiomis temomis. O šios vyravo nuo kasdienių veiklų, restoranų, iki keisčiausio maisto pasaulyje bei kelionių patirčių! Dalyvės dalijosi patirtimi iš kelionių bei turėjo galimybę imituoti realias situacijas, pvz., paklausti padavėjo rekomendacijų patiekalams ar pasiskųsti dėl maisto.  

Kiekvienos pamokos metu naudojome projekto kurtas gaires, kurios buvo be galo naudingos, įdomios ir smagios ne tik kursų dalyvėms, bet ir mokytojoms! 

Šių gairių pagalba mokinės sužinojo ne tik naujų frazių, bet ir labiau atsipalaidavo. Taip pat pasitelkėme ir kitus interaktyvius mokymosi įrankius, kaip „Kahoot“ , kuris naudingas mokantis gramatiką bei „Quizlet – nepamainomas pagalbininkas žodyno mokymuisi. 

Dėkojame Kauno apskrities viešąjai bibliotekai už galimybę prisidėti prie šio tarptautinio projekto! 

Kalbų kursai „Speak Up“ kalbų mokykloje

Šis projektas tik įrodo, kad MOKYTIS NIEKADA NĖRA PER VĖLU! Tad nedelsk ir Tu – susisiek su mumis ir pradėk savo kalbos kelionę! Rinkis iš anglų, vokiečių, ispanų, prancūzų bei rusų kalbų.